Zolang er maar geen Slurfkes inzitten.ikke schreef:Als ik ooit zo'n wafels bak, ga ik er eentje overhouden voor jou en dan mag je die proeven
Recepten van "THUIS"
-
lord F.
- Poster rang 5

- Berichten: 8163
- Lid geworden op: zo 07 sep 2008, 17:02
Re: Recepten van "THUIS"
0 x
Sponsor dit onderschrift voor slechts €6,-/maand!
-
ikke
- x 435
Re: Recepten van "THUIS"
lord F. schreef:Zolang er maar geen Slurfkes inzitten.ikke schreef:Als ik ooit zo'n wafels bak, ga ik er eentje overhouden voor jou en dan mag je die proeven
0 x
-
Valda
- Poster rang 1

- Berichten: 273
- Lid geworden op: do 02 sep 2004, 22:20
- Locatie: Gent
Re: Recepten van "THUIS"
Mijn bierwafels:
Zeef 1 kg tarwebloem in een grote kom. Meng met 3 zakjes vanillesuiker en een mespunt zout. Maak een kuiltje in het midden.
Verwarm 1,2 l volle melk met een pakje (250g) roomboter dat je in stukken hebt verdeeld. De melk moet lauwwarm zijn, niet heet. Zorg dat de boter helemaal gesmolten is. Voeg een flesje bruin bier, liefst wat zoet (ik gebruik Maredsous) toe. Giet het melk-boter-biermengsel in het kuiltje en meng dan alles goed met een garde.
Voeg 5 eierdooiers toe.
Neem een kopje lauwwarm water en los daar een blokje verse gist (42g) in op.
Roer onder de rest van het deeg.
Klop het eiwit stijf en roer onder het deeg.
Leg een propere keukenhanddoek op het deeg en laat rijzen.
Bak in een heet ingevet wafelijzer.
Serveren met boter/bruine suiker/bloemsuiker/slagroom/confituur/chocopasta/chocoladesaus/verse aarbeien/...
Smakelijk!!!
Zeef 1 kg tarwebloem in een grote kom. Meng met 3 zakjes vanillesuiker en een mespunt zout. Maak een kuiltje in het midden.
Verwarm 1,2 l volle melk met een pakje (250g) roomboter dat je in stukken hebt verdeeld. De melk moet lauwwarm zijn, niet heet. Zorg dat de boter helemaal gesmolten is. Voeg een flesje bruin bier, liefst wat zoet (ik gebruik Maredsous) toe. Giet het melk-boter-biermengsel in het kuiltje en meng dan alles goed met een garde.
Voeg 5 eierdooiers toe.
Neem een kopje lauwwarm water en los daar een blokje verse gist (42g) in op.
Roer onder de rest van het deeg.
Klop het eiwit stijf en roer onder het deeg.
Leg een propere keukenhanddoek op het deeg en laat rijzen.
Bak in een heet ingevet wafelijzer.
Serveren met boter/bruine suiker/bloemsuiker/slagroom/confituur/chocopasta/chocoladesaus/verse aarbeien/...
Smakelijk!!!
0 x
tomorrow is another day...
- hannanaske
- Poster rang 5

- Berichten: 3257
- Lid geworden op: wo 20 jul 2005, 14:23
- Locatie: Gent
- x 10
- x 77