Pagina 3 van 4
					
				Re: Over eten
				Geplaatst: wo 19 apr 2017, 21:45
				door Crackers
				Over eten is vaak subtiel grappig  

  Bijvoorbeeld ex-tv-presentatrice Martine Preenen die aan Kobe zegt dat kokosvet voor alles goed is, van in de keuken tot de slaapkamer. Het is het beste glijmiddel. Waarop Kobe meteen voorstelt het uit te testen  
 
De rubriek van het bord tot... is ook altijd plezant, met vandaag de rundstong in Madeirasaus die op het einde haar eigen snot uit haar neus likt in de wei  
 
En laat Danira nog wat maar samen met haar twee noten  

 
			 
			
					
				Re: Over eten
				Geplaatst: do 20 apr 2017, 08:51
				door Captain Cuckoo
				Crackers schreef:Over eten is vaak subtiel grappig  

  Bijvoorbeeld ex-tv-presentatrice Martine Preenen die aan Kobe zegt dat kokosvet voor alles goed is, van in de keuken tot de slaapkamer. Het is het beste glijmiddel. Waarop Kobe meteen voorstelt het uit te testen  
 
De rubriek van het bord tot... is ook altijd plezant, met vandaag de rundstong in Madeirasaus die op het einde haar eigen snot uit haar neus likt in de wei  
 
En laat Danira nog wat maar samen met haar twee noten  

 
Inderdaad, fijne TV. Ik heb na de uitzending al mijn flessen verzadigde vetzuren bij het groot huisvuil gezet. Of moesten de ònverzadigde weg?  

 
			 
			
					
				Re: Over eten
				Geplaatst: do 20 apr 2017, 11:28
				door Crackers
				Dat heb je toch op school geleerd of begreep je het toen niet?
			 
			
					
				Re: Over eten
				Geplaatst: do 20 apr 2017, 17:40
				door Captain Cuckoo
				Crackers schreef:Dat heb je toch op school geleerd of begreep je het toen niet?
Er is véél dat ik niet begrijp, waarde Crack   

 
			 
			
					
				Re: Over eten
				Geplaatst: do 20 apr 2017, 23:07
				door Crackers
				Captain Cuckoo schreef:Crackers schreef:Dat heb je toch op school geleerd of begreep je het toen niet?
Er is véél dat ik niet begrijp, waarde Crack   

 
Dan zijn we met twee  

 
			 
			
					
				Re: Over eten
				Geplaatst: wo 26 apr 2017, 21:55
				door hannanaske
				Omg! Hilariteit alom.
Eerst zo euforisch zijn omdat ze nog eens echte bouillion mag drinken. Zelfs haar ogen gaan er van blinken...
...en dan het grappigste antwoord: dat smaakt toch niet naar bouillon  

 
			 
			
					
				Re: Over eten
				Geplaatst: wo 26 apr 2017, 22:10
				door karolien85
				" 't is lekker, maar die van mij is beter" geweldig he 
 
Heb er ook mee moeten lachen. (h)eerlijkheid ten top!
 
			 
			
					
				Re: Over eten
				Geplaatst: wo 26 apr 2017, 23:44
				door Crackers
				Dat was ongeveer de bekendste beenhouwer van het land. Hij kweekt al zijn dieren die hij slacht ook zelf. Zijn vlees is mals, zijn prijzen zijn dat niet. En dan zijn reputatie in 3 seconden voor gans kijkend Vlaanderen om zeep door een kranig dametje van 92  

  "Zeg hem moaR dat mijne boeljon beteR es!"  
 
Kleine kanttekening. Die vrouw woont al 25 jaar in het rusthuis, maakte haar bouillon vroeger ongetwijfeld helemaal anders en drinkt nu al 25 jaar bouillonblokjes opgelost in heet water. Haar smaakpapillen zullen wel wat mismeesterd zijn intussen want die blokjes zijn gewoon smaakbommetjes vol zout en sterke kruiden.
 
			 
			
					
				Re: Over eten
				Geplaatst: do 27 apr 2017, 18:28
				door hannanaske
				Ofwel kruidde ze zelf haar bouillon te sterk af met zout enzo....  Ik kan me voorstellen dat er in de tijd dat ze haar soepkes zelf nog maakte niet zo rond de oren geslagen werd met onverzadigde vetten,  kilocalorieën,  cholesterol,....
			 
			
					
				Re: Over eten
				Geplaatst: do 27 apr 2017, 21:38
				door Captain Cuckoo
				Ook al zit er voornamelijk zout en gist in die bouillonblokjes, laat dat sympathieke ouwe dametje toch astublieft in de waan dat ze gezond leeft!  

 
			 
			
					
				Re: Over eten
				Geplaatst: do 27 apr 2017, 22:05
				door Crackers
				Captain Cuckoo schreef:Ook al zit er voornamelijk zout en gist in die bouillonblokjes, laat dat sympathieke ouwe dametje toch astublieft in de waan dat ze gezond leeft!  

 
Natuurlijk doen we dat  

 Haar zelfgemaakte bouillon en die van die slager zullen wel gezonder geweest zijn dan de blokjes maar aangevallen zal ze zich zeker niet voelen. Ze komt al een tijdje niet meer lezen op het Thuisforum  

 
			 
			
					
				Re: Over eten
				Geplaatst: vr 28 apr 2017, 02:59
				door Glenny
				heb de aflevering van dees week nog niet gezien maar Danira & Kobe zijn een uitstekend duo !! Ik vond Kobe Ilsen in het begin van zijn tv-carriere niet veel soeps, ik gok anno 2007 ofzo, maar nu vind ik hem zeer bekwaam !
			 
			
					
				Re: Over eten
				Geplaatst: vr 28 apr 2017, 19:40
				door hannanaske
				Zonet teveel spaghetti naar binnengepropt,   want ja,  ik ben naar die spaghettitent (waar ze voor het programma ook gedraaid hebben) saus gaan halen.    Een klein portie saus gekocht en thuis de spaghetti gekookt.  En dan zijn het ook royale porties want sowieso eet je nog saus met spaghetti.  
 
De saus is eigenlijk vooral room die lichtjes pikant smaakt met een beetje tomaat, ajuin, paprika en nog iets waarvan ik niet kan maken wat het is.   Echt kwaliteitsvol is dat niet:  er zitten nauwelijks groenten in en het is een cholesterolbom. 
Eigenlijk een soort quick onder de spaghetti,  en toch.... 't is schandalig lekker.  
 
Eigenlijk nog best dat het in Over Eten enkel over de grootte van de porties ging,  en niet over welke brol daar allemaal inzit.  

 
			 
			
					
				Re: Over eten
				Geplaatst: wo 07 jun 2017, 22:37
				door Crackers
				In hun rubriek "de weg van" toonden ze vanavond in Over Eten de weg van de boule de Berlin. Dat kwam uit - of begon zo je wil - bij een zoutvlakte?  
  
 
Ok in een boule de Berlin zal wel wat zout zitten zoals er in alles te veel zout zit. Maar hoofdbestanddeel van boule de Berlin is toch niet zout? Suiker, of pudding, of meel of frituurolie of whatever, maar wie kan mij dat zout verklaren, hoe komen ze erbij? Ik begrijp er geen zier van.
 
			 
			
					
				Re: Over eten
				Geplaatst: do 08 jun 2017, 08:54
				door Captain Cuckoo
				Crackers schreef:In hun rubriek "de weg van" toonden ze vanavond in Over Eten de weg van de boule de Berlin. Dat kwam uit - of begon zo je wil - bij een zoutvlakte?  
  
 
Ok in een boule de Berlin zal wel wat zout zitten zoals er in alles te veel zout zit. Maar hoofdbestanddeel van boule de Berlin is toch niet zout? Suiker, of pudding, of meel of frituurolie of whatever, maar wie kan mij dat zout verklaren, hoe komen ze erbij? Ik begrijp er geen zier van.
 
Zelfde bedenking, maar er zaten wel mooie beelden van die zoutvlakte tussen. 
