??? waarom niet?Crackers schreef:Niemand die dit zag eet dus ooit nog bloedworst.
Over eten
					Forumregels
Hier kan je praten over allerlei andere tv-programma's.
	Hier kan je praten over allerlei andere tv-programma's.
- 
				ikke
 - x 435
 
- Crackers
 - Poster rang 5

 - Berichten: 6777
 - Lid geworden op: wo 26 jan 2011, 14:35
 
Re: Over eten
Omdat je zag hoe het gemaakt werdikke schreef:??? waarom niet?Crackers schreef:Niemand die dit zag eet dus ooit nog bloedworst.
	0 x
	
							Na de Thuisdag, de grote ThuisForum-meeting!
			
						- karolien85
 - Poster rang 3

 - Berichten: 1292
 - Lid geworden op: do 17 mar 2011, 23:09
 - Locatie: Hasselt
 - x 1
 
Re: Over eten
Ik heb speciaal weggezapt toen ik zag dat t daarover ging ..' Moet niet weten wat dr allemaal inzit .. Zo één a twee keer per jaar eet ik dat en met een appeltje is dat superlekker  
			
			
									
						
	0 x
	
										
						- Crackers
 - Poster rang 5

 - Berichten: 6777
 - Lid geworden op: wo 26 jan 2011, 14:35
 
Re: Over eten
Voor de nieuwsgierigaards onder jullie  
  Het geluid van de vleesmolen doet je ook meteen watertanden  
 
http://www.een.be/programmas/over-eten/ ... bloedworst
			
			
									
						http://www.een.be/programmas/over-eten/ ... bloedworst
	0 x
	
							Na de Thuisdag, de grote ThuisForum-meeting!
			
						- 
				ikke
 - x 435
 
Re: Over eten
Dank je!Crackers schreef:Omdat je zag hoe het gemaakt werdikke schreef:??? waarom niet?Crackers schreef:Niemand die dit zag eet dus ooit nog bloedworst.er liep bloed door de met modder beplakte neus van het varken, de longen, magen, harten, levers en hersentjes werden er uit grote bakken bij gedraaid, samen met nog wat slachtafval, knakworsten, werd verbrijzeld en gemalen, nog wat staartjes en emmers bloed erbij en dan in darmen gespoten en in vuil water te weken gelegd, smakelijk
Ik zou ook wel eens willen weten wat er in frikandellen zit... Nog veel meer "rommel" denk ik.
Dat eet ik nog zelden. Bloedworst eet ik af en toe en 'k zal 't niet laten omwille van dat filmke.
	0 x
	
										
						- Crackers
 - Poster rang 5

 - Berichten: 6777
 - Lid geworden op: wo 26 jan 2011, 14:35
 
Re: Over eten
Ik denk dat je heel wat niet meer zou eten als je het productieproces ervan zou zien, pita bijvoorbeeld of frikandellen, knakworsten. Of tomaten  
			
			
									
						
	0 x
	
							Na de Thuisdag, de grote ThuisForum-meeting!
			
						- Crackers
 - Poster rang 5

 - Berichten: 6777
 - Lid geworden op: wo 26 jan 2011, 14:35
 
Re: Over eten
Er is nog meer en het blijft dan nog netjes: hoofdvlees of Gentse kop of uufflakke, hier het recept voor wie thuis aan de slag wil
https://m.youtube.com/watch?v=T9trgtmjz_M
			
			
									
						https://m.youtube.com/watch?v=T9trgtmjz_M
	0 x
	
							Na de Thuisdag, de grote ThuisForum-meeting!
			
						- hannanaske
 - Poster rang 5

 - Berichten: 3257
 - Lid geworden op: wo 20 jul 2005, 14:23
 - Locatie: Gent
 - x 10
 - x 77
 
Re: Over eten
Eerlijk waar,  ik ben blij dat er mensen zijn die zich graag opofferen om bloedworst, koeientongen, niertjes, vette darmen,... op te eten.  
 
Boeren die vroeger hun eigen vee slachtten gebruikten ook elk deel van het gestorven dier tot er niets meer van overschoot.
Een koe slachten om dan enkel het lekkerste koteletje te kunnen eten en al de rest weg te gooien, vind ik precies nog een véél enger idee. Hoe meer mensen kunnen overleven aan één dier, hoe beter denk ik dan.
Maar ja...ik ben sowieso al geen te grote vleeseter, dus organen is voor mij ook een stapje te ver.
			
			
									
						Boeren die vroeger hun eigen vee slachtten gebruikten ook elk deel van het gestorven dier tot er niets meer van overschoot.
Een koe slachten om dan enkel het lekkerste koteletje te kunnen eten en al de rest weg te gooien, vind ik precies nog een véél enger idee. Hoe meer mensen kunnen overleven aan één dier, hoe beter denk ik dan.
Maar ja...ik ben sowieso al geen te grote vleeseter, dus organen is voor mij ook een stapje te ver.
	0 x
	
							Imagination is the only weapon in the war against reality.
			
						- 
				ikke
 - x 435
 
Re: Over eten
Van opoffering is helemaal geen sprake, dat is een misverstand.hannanaske schreef:Eerlijk waar, ik ben blij dat er mensen zijn die zich graag opofferen om bloedworst, koeientongen, niertjes, vette darmen,... op te eten.![]()
Boeren die vroeger hun eigen vee slachtten gebruikten ook elk deel van het gestorven dier tot er niets meer van overschoot.
Een koe slachten om dan enkel het lekkerste koteletje te kunnen eten en al de rest weg te gooien, vind ik precies nog een véél enger idee. Hoe meer mensen kunnen overleven aan één dier, hoe beter denk ik dan.
Maar ja...ik ben sowieso al geen te grote vleeseter, dus organen is voor mij ook een stapje te ver.
Ik lust graag af en toe niertjes, bloedworst, alleen vette darmen, hersentjes en zwezeriken moet ik niet...
En tong(van rund, varken of lam) vind ik nog steeds een feestmaal!
Maar voor de rest zou ik ook graag zien dat er minder dieren geslacht worden.
Er zijnl teveel mensen zijn die enkel malse biefstukken willen en de rest in de vuilbak "gooien"
PS: vandaag eten we iets vegetarisch, maar dan ook helemaal vegetarisch: geen vleesvervangend product op mijn bord.
	0 x
	
										
						- Captain Cuckoo
 - Poster rang 5

 - Berichten: 2980
 - Lid geworden op: di 20 jan 2015, 11:04
 
Re: Over eten
...of zelfs frambozen yoghurt! Daarin zitten naar verluidt niet alleen luisjes maar volgens Lowie zelfs brokken.Crackers schreef:Ik denk dat je heel wat niet meer zou eten als je het productieproces ervan zou zien, pita bijvoorbeeld of frikandellen, knakworsten. Of tomaten
Eikes!
	0 x
	
										
						- 
				ikke
 - x 435
 
Re: Over eten
*LOL* Moesten we van alles weten hoe 't gemaakt is, en wat erin zit, we zouden massaal in hongerstaking gaan óf allemaal zelf boeren en tuinieren....Captain Cuckoo schreef:...of zelfs frambozen yoghurt! Daarin zitten naar verluidt niet alleen luisjes maar volgens Lowie zelfs brokken.Crackers schreef:Ik denk dat je heel wat niet meer zou eten als je het productieproces ervan zou zien, pita bijvoorbeeld of frikandellen, knakworsten. Of tomaten
Eikes!
	0 x
	
										
						- Sarita Therror
 - Poster rang 3

 - Berichten: 1065
 - Lid geworden op: zo 24 okt 2004, 17:51
 - Locatie: tussen de meubels
 
Re: Over eten
en ik maar denken dat het pitjes zijn, zaadjesCaptain Cuckoo schreef:...of zelfs frambozen yoghurt! Daarin zitten naar verluidt niet alleen luisjes maar volgens Lowie zelfs brokken.Crackers schreef:Ik denk dat je heel wat niet meer zou eten als je het productieproces ervan zou zien, pita bijvoorbeeld of frikandellen, knakworsten. Of tomaten
Eikes!
	0 x
	
							Je suis la!
			
						- 
				ikke
 - x 435
 
Re: Over eten
@Saritha: ik denk dat je't wel weet, maar ik wil het toch verklappen: die luisjes dienen om de frambozen- of aardbeienyoghurt een mooie rode kleur te geven. De zaadjes/pitje krijg je'r zomaar bij.Sarita Therror schreef:en ik maar denken dat het pitjes zijn, zaadjesCaptain Cuckoo schreef:...of zelfs frambozen yoghurt! Daarin zitten naar verluidt niet alleen luisjes maar volgens Lowie zelfs brokken.Crackers schreef:Ik denk dat je heel wat niet meer zou eten als je het productieproces ervan zou zien, pita bijvoorbeeld of frikandellen, knakworsten. Of tomaten
Eikes!
	0 x
	
										
						- 
				RWSBfan
 - Poster rang 1

 - Berichten: 250
 - Lid geworden op: do 11 feb 2016, 00:38
 
Re: Over eten
Ik sluit me aan bij ikke.Bij mijn verjaardag maakt ons ma nog elk jaar Ossetong klaar,met alles erop en aan.Dus ja,da's elk jaar feest,al koop ik het soms eens in de Okay of Aldi.
			
			
									
						
	0 x
	
										
						- Crackers
 - Poster rang 5

 - Berichten: 6777
 - Lid geworden op: wo 26 jan 2011, 14:35
 
Re: Over eten
Tonen ze eerst dat er 0% kreeft in kreeftensoep zit, dat wildpaté gewoon varkens"vlees" is met restafval uit de Ardennen, hoe een kalkoen mismeesterd wordt voor hij op je bord belandt, om dan gezellig af te sluiten met de woorden: Vrolijk Kerstfeest en geniet van uw feestmaal  
  
  
  
  
  
  
			
			
									
						
	0 x
	
							Na de Thuisdag, de grote ThuisForum-meeting!