Pagina 1 van 3

Recepten van "THUIS"

BerichtGeplaatst: vr 08 apr 2016, 10:36
door ikke
Ik vroeg mij af waarvoor Kaat de peperkoek voor nodig had.
En uit betrouwbare bron "hoorde" ik dat die gediend heeft om wafels mee te maken... Allez, dat die gebruikt werd in het deeg?
Wie weet daar meer over, of kan het recept verklappen?

Als er nog smakelijkheden werden bereid of gegeten in "Thuis" en iemand kan het recept prijsgeven, dan is dit hier er de uitgelezen plaats voor!
Ik kijk verlangend uit naar het eerste recept!

Re: Recepten van "THUIS"

BerichtGeplaatst: vr 08 apr 2016, 10:38
door flodderke
ik ook !

Re: Recepten van "THUIS"

BerichtGeplaatst: vr 08 apr 2016, 15:16
door flodderke
http://belgischewafels.blogspot.ch/2012 ... greta.html

even gegoogeld, en dan heb ik dit gevonden.

Re: Recepten van "THUIS"

BerichtGeplaatst: vr 08 apr 2016, 15:41
door ikke
flodderke schreef:http://belgischewafels.blogspot.ch/2012/02/warme-wafels-met-peperkoek-van-greta.html

even gegoogeld, en dan heb ik dit gevonden.

Jawadde: 14 eieren(oa). Voor hoeveel personen zou dat wel zijn?

Warme wafels met peperkoek van Greta
2kg huishoudbloem
2 pakken beschuiten
14 eieren
250 gr suiker
500 gr planta (boter om te bakken)
3 l melk
2.5 blokjes gist
5 sneden peperkoek
1 koffielepel kaneel
groot glas bruisend water
2 klontjes suiker
snuifje zout

1. doe de melk in een grote soepkom en rasp er de beschuiten bij. Voeg er de peperkoek bij en zet het op het vuur (niet laten koken)
2. doe de bloem in een andere grote kom
3. neem een soeptas lauw water en voeg er de klontjes suiker en de gist bij. Laat dit oplossen en giet dit mengsel bij de bloem
4. voeg de kaneel, suiker, zout en geklutste eieren bij het bloemmengsel
5. als de melk bijna warm is, smelt je de planta boter en die doe je bij het bloemmengsel
6. eenmaal als de melk warm is, mag die ook bij het mengsel
7. als laatst het bruisend water
8. 3 kwartier laten rijzen

'k Ga dat toch een proberen, hoor, maar niet dit weekend...

Re: Recepten van "THUIS"

BerichtGeplaatst: vr 08 apr 2016, 16:11
door flodderke
het lijkt mij inderdaad nogal veel allemaal... 2 kg bloem ! Ik zou gewoon de hoeveelheden nemen die je gewoon bent, de peperkoek verminderen in verhouding tot de maten die je neemt en dan ipv bruisend water, bier.

Re: Recepten van "THUIS"

BerichtGeplaatst: vr 08 apr 2016, 16:12
door ikke
flodderke schreef:het lijkt mij inderdaad nogal veel allemaal... 2 kg bloem ! Ik zou gewoon de hoeveelhede nemen die je gewoon bent, de peperkoek verminderen in verhouding de maten die je neemt en dan ipv bruisend water, bier.

Probleem is dat ik niet vaak, om niet te schrijven zelden, wafels bak, ik heb dus geen idee wat ik nodig heb voor pakweg 6 personen?

Re: Recepten van "THUIS"

BerichtGeplaatst: vr 08 apr 2016, 16:18
door flodderke
op die site kun je misschien inspiratie opdoen, er staan heel veel recepten op. Waarschijnlijk ook voor acceptabele hoeveelheden.

Re: Recepten van "THUIS"

BerichtGeplaatst: vr 08 apr 2016, 17:07
door lord F.
het bier niet vergeten hé.

Re: Recepten van "THUIS"

BerichtGeplaatst: vr 08 apr 2016, 17:11
door heidiw
ikke schreef:
flodderke schreef:het lijkt mij inderdaad nogal veel allemaal... 2 kg bloem ! Ik zou gewoon de hoeveelhede nemen die je gewoon bent, de peperkoek verminderen in verhouding de maten die je neemt en dan ipv bruisend water, bier.

Probleem is dat ik niet vaak, om niet te schrijven zelden, wafels bak, ik heb dus geen idee wat ik nodig heb voor pakweg 6 personen?


het wafelbeslag: (voor minimum 12 wafels) van Jeroen Meus

•450 g zelfrijzende bloem
•3 eieren
•150 g gesmolten boter
•375 g melk
•375 g lauw water
•20 g verse gist
• een snuifje zout

Afhankelijk van als jullie grote eters zijn misschien maal 1,5 of maal 2? Maar het moet wel goed afgewogen worden of ze worden te zwaar of juist niet zwaar genoeg. Je kan natuurlijk ook zelfrijzende bloem gebruiken.

Re: Recepten van "THUIS"

BerichtGeplaatst: vr 08 apr 2016, 18:02
door ikke
lord F. schreef:het bier niet vergeten hé.

Dat recept hebben we (nog)niet...

Re: Recepten van "THUIS"

BerichtGeplaatst: vr 08 apr 2016, 18:03
door ikke
heidiw schreef:
ikke schreef:
flodderke schreef:het lijkt mij inderdaad nogal veel allemaal... 2 kg bloem ! Ik zou gewoon de hoeveelhede nemen die je gewoon bent, de peperkoek verminderen in verhouding de maten die je neemt en dan ipv bruisend water, bier.

Probleem is dat ik niet vaak, om niet te schrijven zelden, wafels bak, ik heb dus geen idee wat ik nodig heb voor pakweg 6 personen?


het wafelbeslag: (voor minimum 12 wafels) van Jeroen Meus

•450 g zelfrijzende bloem
•3 eieren
•150 g gesmolten boter
•375 g melk
•375 g lauw water
•20 g verse gist
• een snuifje zout

Afhankelijk van als jullie grote eters zijn misschien maal 1,5 of maal 2? Maar het moet wel goed afgewogen worden of ze worden te zwaar of juist niet zwaar genoeg. Je kan natuurlijk ook zelfrijzende bloem gebruiken.


En als je dit "vertaald" naar het recept van de wafels die Kaat bakte(met peperkoek)????

Re: Recepten van "THUIS"

BerichtGeplaatst: vr 08 apr 2016, 19:22
door heidiw
ikke schreef:
heidiw schreef:
ikke schreef:
flodderke schreef:het lijkt mij inderdaad nogal veel allemaal... 2 kg bloem ! Ik zou gewoon de hoeveelhede nemen die je gewoon bent, de peperkoek verminderen in verhouding de maten die je neemt en dan ipv bruisend water, bier.

Probleem is dat ik niet vaak, om niet te schrijven zelden, wafels bak, ik heb dus geen idee wat ik nodig heb voor pakweg 6 personen?


het wafelbeslag: (voor minimum 12 wafels) van Jeroen Meus

•450 g zelfrijzende bloem
•3 eieren
•150 g gesmolten boter
•375 g melk
•375 g lauw water
•20 g verse gist
• een snuifje zout

Afhankelijk van als jullie grote eters zijn misschien maal 1,5 of maal 2? Maar het moet wel goed afgewogen worden of ze worden te zwaar of juist niet zwaar genoeg. Je kan natuurlijk ook zelfrijzende bloem gebruiken.


En als je dit "vertaald" naar het recept van de wafels die Kaat bakte(met peperkoek)????


Ik zou beginnen met 1 a 1,5 sneetje toe te voegen, afhankelijk van welke je gebruikt, sterk of zacht smakend.

Re: Recepten van "THUIS"

BerichtGeplaatst: vr 08 apr 2016, 19:28
door ikke
Test het eens uit: hier(in 't begin van dit topic) vind je het recept dat we tot nu toe hebben: Warme wafels met peperkoek.
En als je denkt dat je 't recept van Kaat gevonden hebt, mag je't zeker laten weten. Och ja, en naar ik hoorde, moet er ook bier bij...

Re: Recepten van "THUIS"

BerichtGeplaatst: za 09 apr 2016, 09:20
door flodderke
zoals ik al zei, bruisend water vervangen door bier. Dat kan zonder probleem.

Re: Recepten van "THUIS"

BerichtGeplaatst: za 09 apr 2016, 10:33
door flodderke
ik wil wel eens testen, maar dat zal pas voor over 14 dagen zijn...